Lutkarske predstave

PONUDA LUTKARSKIH PREDSTAVA

Udruga "PIJETLIĆ ZLATOKRIJESTIĆ" i amatersko kazalište lutaka pod istim nazivom postoji od 2000. godine.Udruga nudi lutkarske predstave za vrtiće, škole i razne ustanove za smještaj djece, bolnice, a dolazimo i na proslave dječjih rođendana. Predstave su rađene za predškolsku i školsku dob prema programima dramskog odgoja u dječjim vrtićima.
Naša scena ne zauzima puno mjesta, a prilagođavamo se uvjetima u prostoru (dob djece, prigoda i sl.).

 

NUDIMO VAM ZA NAJMLAĐE od 1-4 godine
Poštujući sugestije pedagoda da ponudimo i predstavu za najmlađu djecu naša vam Udruga predstavlja stolnu lutkarsku igru:

 

Tko je rekao mijau?

Tko je rekao mijau?
Stolna lutkarska igra


Kratki sadržaj: Na lijepoj livadi mali psić uživa u igri i šetnji. No, tko je rekao mijau? Pijetlić nije, niti mišić nije! Možda kozica ili pčelica? Žabica nije, ali upoznao je nove prijatelje! Opet čuje mijau …. Tko je to rekao mijau? Možda veliki pas? Ma ne! Psi laju, probaj i ti mali psiću! A onda se pojavljuje ona, mala maca koja se cijelo vrijeme skrivala i igrala sa psićem. I evo psić ima još jednog novog, kao i on, maloga prijatelja za zajedničku igru i ples.
Predstava traje 30 minuta. Ispunjena je djeci poznatim likovima, kratkim, veselim pjesmicama koje se lako pamte i pozivaju djecu na zajednički ples.

 

 

Nezadovoljna Buba Mara

Nezadovoljna Buba Mara
Adaptirana priča S. Škrinjarić u maniri guignol teatra

Kratki sadržaj: Buba Mari dosadila su njena lijepa crvena krila s crnim točkama. Želi se promijeniti, biti zelena kao trava i lišće, kao skakavac, kao gusjenica i žabica. I dok slikarica na svome platnu slika šumu Buba Mara skače u njenu kanticu sa zelenom bojom. Postaje zelena, ali, je li sada sretnija? Uz mnogo glazbe i veselih događanja sve se ipak sretno završi. Ova priča uči djecu kako na lagan i primjeren način voljeti i prihvaćati sebe.

 

 

 

 

 Carobne sanjke

Vjetar Jesenac i sestrica Jesen
Priča u stihu u maniri guignol teatra

Kratki sadržaj: Vjetar Jesenac čeka svoju sestricu Jesen da dođe u šumu. Lišće se suši i pada s grana, a mravi, ježić i vjeverica skupljaju hranu za zimu i vesele se dolasku jeseni. Jedino lija, šumska ljepotica i prgavica unosi nered u skladan šumski život. Sve se ipak sretno završava uz svečani dolazak jeseni.

 

 

 

 

Sanjke

Čarobne sanjke
Urbana ekološka bajka u maniri guignol teatra

Kratki sadržaj: U jednom gradu djeca i odrasli ne bacaju odpatke u kantu za smeće, već na ulicu, travnjake i parkove. Grad je prljav pa bijela i lijepa zima ne želi doći u njega i donijeti snijeg. Djeca su zbog toga tužna. Na gradskome smetlištu živi smrdljivko, on se zove ZAGAĐENKO PUCKO i baš uživa u gradskoj prljavštini. Djevojčica Iva na dar dobiva nove sanjke, alil te sanjke nisu obične već čarobne. Uz njihovu pomoć Iva će u grad dovesti zimu, pahuljice, snjegoviće, mnogo pjesme i radosti.

 

 

 

Cirkus

Cirkus dolazi u grad!
Kratki sadržaj:

Mladi žongler Tomislav čuo je da u grad dolazi cirkus i to mu je prilika da se zaposli u njemu.I zaista, cirkus stiže u grad, a njegov vlasnik Dobrica ponosno najavljuju svoje točke! Tu je čarobni lonac, akrobatske plesačice na konjima, klaunovi Gumbić i Trumbić te jedini pas na svijetu koji govori ljudskim jezikom, ponos cirkusa pas Šunjo! No, tu je i Mrkobrk, krotitelj lavova koji odavno želi cirkus samo za sebe. Zato otima psa Šunju, a vlasnika Dobricu optuži da je lažac i prevarant.Mladi žongler Tomislav spašava psića Šunju,dobiva posao u cirkusu, a Mrkobrk obećaje da će od sada biti dobar i sve se sretno završi.

Glazbena podloga odabrana je iz najpoznatijih skladbi najboljih autora klasične glazbe: J. Strauss, Grieg, Rossini i dr. Predstava je namjenjena djeci predškolskog i rano školskog uzrasta.

 

 

Krijesnica

Kako je krijesnica dobila lampicu 
Kratki sadržaj:

Jeste li znali kako krijesnice noću svijetle? Imaju lampicu u svome zatku!
A od kuda im to lijepo svijetlo u lampici? U ovoj priči krijesnice se izliježu u starome panju i to za vedrih noći kad se na nebu pojavi srebrni mjesec. Mjesec ulije svoju svijetlost u krijesničinu  lampicu i krsti je lijepim imenom KRIJESNICA. I tako se upravo i dogodilo! No te noći, kad se mjesec spremao uliti svijetlost u bubinu lampicu, nebom je dolutao veliki, sivi oblak i prekrio mjesec. Tako je naša bubica ostala bez svijetla i imena i tu počinju njene nevolje. I kao što to obično biva i šumska skitnica i beskučnik VUK polakomi se za divnim mjesečevim sjajem. Kuje i snuje  planove........ ali mali stanovnici šume skakavac, mrav i pčelica složno priskaču bubici u pomoć. Stari, dobri i mudri vrganj koji poznaje svaku šumsku dušu priskače u pomoć maloj bubici i njenim prijateljima i najzad bubica dobije svoje čarobno svijetlo u lampici a uz njega i lijepo ime KRIJESNICA.

Lutkarska  predstava izvodi se u maniri guignol teatra, traje 40 min. i obiluje vokalnom i instrumentalnom glazbom, a namjenjena je djeci predškolskog i rano školskog uzrasta.

 

 

 

Paoli

Paoli, ti zločesti Paoli

Kratki sadržaj:

Lutkarska predstava stvorena je prema slikovnici koju preporuča Komisija Hrvatskog knjižničarskog društva, a spada u popis slikovnica s anotacijama.To je PROBLEMSKA SLIKOVNICA, a sadržaj se odnosi na prihvaćanje odgovornosti. Priča je to o nestašnom i zaigranom zečiću Paoliju koji svojim nestašlucima izaziva niz nesporazuma, no kad popravi svu štetu koju je nehotice učinio svi ukučani zečje obitelji pronalaze zajednički jezik razumijevanja i ljubavi. Predstava je namijenjena djeci od 2-7 godina života, a traje 30 minuta.